Aanmelden wandeling

  Wandelingen langs het Veluwemeer

  De verschillende natuurorganisaties bieden genoeg mogelijkheden om de natuur in Nederland in georganiseerde en grotere groepen te verkennen.
  Veel natuurliefhebbers trekken er in hun eentje of met vriend(in) of partner op uit. Maar niet iedereen durft dat of heeft de mogelijkheden. Juist voor u bied ik deze wandelingen aan. Wilt u met z’n tweeën komen, ook goed. Om rust en concentratie te bevorderen, is het maximale aantal deelnemers voor een wandeling twee personen.

  Voor wie?

  U ziet er tegenop om  ‘alleen’ de natuur in te trekken en wilt graag dat er iemand mee gaat. U zou wel eens wat meer van de oude Veluwemeerkust willen zien en weten. Of: u wilt gewoon eens rustig op pad om ergens over te praten, te filosoferen, zonder nu direct uit te zijn op natuurwaarnemingen.  Misschien ook: u wilt tijdens een wandeling uw verhaal eens kwijt in de wetenschap, dat dat oplucht en dat het veilig is, uw verhaal over zorgen in uw relatie, in uw geloof… In een rustgevende omgeving gaat u dat misschien gemakkelijker af.

  U bent redelijk goed ter been en kunt één, twee, vier of zes kilometer lopen (overigens: voor de rolstoelgebruiker is een prima aangepaste route te regelen: bel gerust voor overleg).

  Waar?

  Aan u. In het gebied tussen Harderwijk en Doornspijk zijn talloze zwerfmogelijkheden, waarbij we de waterkant soms dicht naderen en vrijwel steeds uitzicht hebben op het Veluwemeer. Zelf heb ik enkele vaste zwerfroutes, maar in overleg is er vaak meer mogelijk. Afhankelijk van de gekozen route  wordt een verzamelplek afgesproken, u krijgt een kaartje gemaild met de startplaats, vandaaruit beginnen we dan de wandeling.

  Wanneer?

  Het hele jaar, in overleg. De zon- en feestdagen houd ik graag voor mezelf, verder zijn er alleen de ijsvogel-crw8877-001
  beperkingen van mijn agenda én de uwe.

  Hoe lang?

  Afhankelijk van uw wensen één tot twee uur. In de morgen of in de middag.

  Kosten?

  Wellicht een verrassing: ik onderscheid een basisprijs en een ‘wat was het me waard-prijs’. Of u slechts een uurtje of een zwerftocht van 2 uur voor ogen staat, de basisprijs is € 15,-. Nadien bepaalt u, of de wandeling aan uw verwachtingen heeft voldaan en of u daarom een aanvullend bedrag geeft. Uw eigen mogelijkheden spelen daarbij uiteraard een rol en uw reactie op de wandeling zie ik graag terug in een review, die – geheel of gedeeltelijk – in de BLOG geplaatst kan worden (emailadres wordt niet getoond, alleen initialen)

  Verdere voorwaarden

  U schrijft in – eventueel na telefonisch overleg – via het Aanvraagformulier wandeling. Vul uw gegevens zo volledig mogelijk in en omschrijf het doel van uw wandeling-aanvraag.

  U bepaalt zelf wat u meeneemt aan thee of koffie, rugzak, fotoapparatuur e.d.
  Kleding en schoeisel weersafhankelijk, vrijwel altijd is een deel van de route door weiland. Rustpauzes tijdens de wandeling geeft u aan. In het gebied zijn helaas nauwelijks bankjes, maar her en der zijn wat andere verrassende mogelijkheden.

  Bij stevige regenval wordt de wandeling geannuleerd en in overleg op een andere datum gezet. Overige weersomstandigheden (bijv. storm): in overleg.

  Bij annulering binnen 24 uur van te voren zijn geen kosten verschuldigd en wordt uw aanbetaling binnen en week teruggestort. Aanbetaling van € 10,- minimaal 5 dagen van te voren op rekening NL43INGB0002622417 van W. Groen. Verdere vergoeding direct na de wandeling, contant.

  Goed om te bedenken: elke wandeling in de natuur is een unieke ervaring. Er is geen garantie dat we zien wat u wilde zien, ik heb geen ‘ijsvogels op bestelling’. Primair is de rust, de stilte, wat zich aandient, de uitwisseling, het gesprek, de ervaring van buiten zijn, de ons omringende natuur.