Huren? Meer informatie?

  Beschikbaarheid

  MDWDVZZ
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31

  Referenties

  Vakantie Duitsland

  We hebben genoten van de rust op het terras en de wandelingen in de omgeving. Het is een heerlijk knus huisje. Bedankt! Komende herfst komen we graag terug voor de kraanvogeltrek. Fam. T.F. te N. (juli 2016)
  Vakantiehuisje Duitsland kaartje exacte locatie

  Zomerhuisje te huur in Duitsland
  Lenzen / Elbe, met kajak-mogelijkheden

  Adres: Hechtfurthsiedlung 5B, B43, Lenzen 19309

  Huurprijs: € 250,- per week, €450,- voor 2 aaneengesloten weken, exclusief schoonmaakkosten van € 30,-  (zelf schoonmaken mogelijk) en energie.
  Voor de energie kan in de periode mei t/m september gerekend worden op ongeveer 6 tot 8 kW per dag/nacht, bij normaal gebruik door 2 personen (koken, douchen, licht etc.) tegen een prijs van 45 ct/kW. Aankomst- en vertrektijden in overleg, standaard is aankomst 14u, vertrek 10u. In het huisje zijn huisdieren en roken niet toegestaan.

  n: 

  Verdere gegevens

  Het huisje ligt op een park van 44 kleine bungalows.(Locatie: ± rode pijl, midden boven in kaartje). Het park kent elke middag van 13.00u tot 15.00u en op zaterdagavond en zondag een rustperiode: er mogen dan geen geluidproducerende werkzaamheden uitgevoerd worden.

  Het zomerhuisje heeft de volgende ruimtes: hal, kamer, keuken, slaapkamer en een douche/wc. Buiten een gedeeltelijk overdekt terras met zonwering. Er zijn draai-kiepramen en behalve in de hal zijn er overal rolluiken. Ons huisje ligt in de hoek van het park, is rustig gelegen aan een pad en de aanvoerende zandweg. Parkeren langs het zandpad. Het geheel ligt op ruim 500 vierkante meter, dat is gazon, struiken, bomen en perken met meest vaste planten.

  De huisjes staan in 5 rijen, tegelpaden daartussen voeren naar de Rudowersee (anderhalve minuut lopen). Tussen de rietkragen is een klein strandje, aan de overkant is een groot strand met restaurant. In de garage, aan de rand van het park, liggen twee eenpersoons kajaks, een luchtbed en zwemslangen klaar voor gebruik.

  Voor natuur- en rustliefhebbers

  1-pict0049We stellen ons zomerhuis beschikbaar voor natuur- en rustliefhebbers. Het is heerlijk wandelen of fietsen in de omgeving. Er zijn bossen, moerassen (Rambowermoor, met o.a. veel kraanvogels) en water (Rudowersee, Elbe, met o.a. zeearend, visarend, rode en zwarte wouw, nachtegalen, zwarte roodstaarten en grote karekieten, en in het voorjaar de roepende wielewaal). In het huisje ligt een overzicht met alle waargenomen vogelsoorten vanaf 2016 (103 soorten, stand nov. 2019).

  In dit deel van Duitsland, langs de Elbe, is t/m 1989 nog veel bewaard gebleven door de maatregelen van de voormalige DDR-regering. (‘Sperrgebiet’). Het hele gebied valt tegenwoordig onder natuurbescherming (De ‘Grüne Band’). Op de Rudowersee zijn gemotoriseerde boten verboden, fluistermotoren zijn toegestaan.

  Cultuurminnaars kunnen hun hart ophalen in de verschillende stadjes en dorpjes. Ook aan de overkant van de Elbe, het vroegere West-Duitsland, omgeving Gartow, is prachtige natuur (Elbtal-Auen) en zijn veel bezienswaardigheden. Overvaren via de veerpont.

  Faciliteiten

  1-pict0038-kamer-b43-mei-2016-12-5-2016-9-53-47De kamer heeft een bank (tevens 2-persoons slaapbank), rieten stoel, eettafel met twee stoelen, kast, TV, CD/radio-speler en elektrische verwarming. Slaapkamer met 2 bedden en hang/legkast. Keuken volledig ingericht, verder met (inductie)kookplaat, magnetron en elektrische boiler (3 standen, waaronder spaar- en ECO-stand).
  De badkamer heeft doucheruimte met gordijn, wc en wastafel. Een tweede elektrisch kacheltje is flexibel inzetbaar voor bad- of slaapkamer. Er is geen gasaansluiting. Gebruikers willen we oproepen om bewust met water en elektra om te gaan.

  U wordt geacht zelf hoeslakens, dekbedovertrek, kussensloop, hand- en theedoeken, badhanddoeken en vaatdoekje mee te nemen.

  (Advies: wie video wil kijken, raden we aan zelf een laptop o.d. mee te nemen). Er is geen WIFI op het park.

  In de tuin staat een blokhut (3mx3m) met mogelijkheid voor gebruik van aanwezig stapelbed (voor kinderen). Er zijn vier tuinstoelen en een tuintafel met twee voetenbankjes. Buitenkraan aanwezig met slang. Buiten-elektra-aansluitingen op het terras. Airfryer aanwezig.

  Vragen en contact

  Bij of na gemaakte afspraak voor één of meer weken geldt:

  a. Uiterlijk 4 weken van te voren graag aanbetaling van  € 100,- naar NL43INGB0002622417 van W. Groen.
  b. Betaling overige deel in overleg, uiterlijk binnen één week na de huurperiode.

  Voor verdere vragen / overleg en/of boeking: bel Wim Groen, 0650402431.

  Informatie over Lenzen-regio, ook de zuidkant van de Elbe (voormalig BRD), zie o.a.
  –  http://www.elbe-urlaub.de/
  –  http://www.burg-lenzen.de/startseite/startseite.html
  https://www.reiseland-brandenburg.de/poi/prignitz/wandertouren/zweiseitenweg-ums-rambower-moor/  [Enkele kilometers naar het noorden ligt het Rambowermoor, een ‘must’ voor de wandelaar en vogelaar].
  http://www.burgenland-mv.de/html/eldenburg.html  [Eldenburg ligt 3 km ten noordoosten van Lenzen, met burchtresten, een toren en een streekmuseum met bibliotheek, gratis toegankelijk. Ook bereikbaar via wandelpaden langs de Löcknitz.]

  * Evangelische Kirchen:
  http://www.kirchenkreis-prignitz.de/veranstaltungen-lenzen-lanz-seedorf.html
  of  Kerken in Lenzen e.o.

  –  Fietsverhuur: Behrends, Friedrich-Ludwig-Jahn-Straße 26, 19309 Lenzen (Elbe), Duitsland. Tel. 0049-38792-7516. Prijspeil 2019: 8 euro/fiets/dag

  Google Maps

  De rode punt staat niet exact juist als u inzoomt, het is wel in dat grijze vlak maar meer naar boven,
  in de buurt van het begin van het smalle weggetje richting L13. Zie het kleine kaartje hierboven.